Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatistortilla med rostad paprika

 
Skriv ut

En härlig potatiskaka smaksatt med paprika och chili. Servera till något proteinrikt eller försig själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Skala och dela potatisen i bitar. Skär paprikan i 2 cm stora bitar och rosta tillsammans med vitlök och olja i en gjutjärnspanna.
  3. Strimla löken och finhacka chilin, stek tillsammans med vitlök och paprika.Tillsätt paprikapulver och salt. Lägg ner potatisbitarna i grytan.
  4. Blanda ihop ägg, parmesan och mjölk, smaka av med salt och peppar. Häll äggblandningen över grönsakerna i gjutjärnspannan så det täcker. Baka sedan i ugnen i 20-30 minuter.
  5. Ta ut gjutjärnspannan och låt den svalna. Värm sedan pannan upp och ner så kakan lossnar. Skär tortillan i 5 cm stora kuber och servera rumstempererat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.