Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En vietnamesisk rätt där sött möter starkt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv ingefäran. Pressa vitlöksklyftorna. Finhacka chilifrukterna. Hacka jordnötterna. Strimla kycklinglårfilén och bryn den. Häll råsocker i en wok och värm till den börjar smälta. Tillsätt kycklingen och rör runt. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära ,chilifrukten och svartpepparn, låt allt steka några minuter. Tillsätt ostronsås och vatten, låt puttra 10 - 15 min. Red av med arrowrot om en fastare konsistens önskas. Lägg upp på serveringsfat och strö över hackade jordnötter.
  2. Servera med kokt ris eller nudlar.

Kommentarer (1)

  • maerta 9 december 2009

    Verkar väldigt gott! Men hur mkt vatten och arrowroot brukar du ta? Vill testa detta i helgen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.