Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Poussin (kyckling) Ali-Bab

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

En härlig och läcker kycklingrätt som hängt med sedan 70-talet. Något kaloririk med vispgrädde men jag använder matlagningsgrädde om vi inte skall ha gäster. Jag lovar att du inte blir besviken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Stycka kycklingarna. Ta först bort bröstbenet. Håll kycklingen i ett stadigt grepp, tryck till med högerhandens tumme från utsidan mitt på bröstbenet. Ta ut benet och dela sedan kycklingen i två halvor. Skär bort ryggbenet. Numera finns det färdiga kycklingdelar, det borde gå bra.
  3. Placera halvorna i en smord långpanna. Salta och fördela senapen över. Sätt in i ugnen och stek i 20 minuter.
  4. Tvätta och borsta citronerna noga. Skala dem tunt med potatisskalare. Det är viktigt att så lite vitt som möjligt följer med. Sttrimla skalen. Blanda citronskal, peppar och grädde i en kastrull. Koka upp och koka 5-10 minuter tills grädden kokat ihop och börjat tjockna men 2/3 återstår.
  5. Ta kycklingarna ur ugnen och lägg dem i gräddkoket. Se till att all senap skrapas ned. Koka kycklingarna färdiga 10-15 minuter på svag värme så att inte såsen bränner fast i botten.
  6. Lägg kycklingarna på ett serveringsfat, täck med folie och håll varmt. Sila såsen. Koka ihop ytterligare några minuter om den verkar för tunn. Smaka av med salt. Runda av och tona ner pepparsmaken genom att röra ner en klick rumstempererat smör.
  7. Slå såsen över kycklingen. Servera med buljongkokt ris. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.