- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Min variant på makaronipizza som finns 9 i princip exakt likadana recept här på klubben. Detta recept skiljer sig en hel del från dem.
Instruktioner
- Sätt på ugnen, 225 grader.
- Smörj en ugnsfast form, mellanstor långpanna. I botten lägger du de kokta makaronerna. På detta går fint skivad chorizo (jag halverar korven på längden först, sen skivar jag fint). "Dutta ut" majskorn över detta. Tacosåsen klickar man ut där det passar....
- Gör äggsmeten - vispa ägg samman med lite mjölk, tillsätt ngn halv eller hel dl vetemjöl, i med matlagningsyoghurt, vispa slätt. Mer mjölk, och sen i med keson så att det fördelar sig fint i smeten. Salta, peppra (försiktigt med tanke på tacosåsens styrka) o ha ner vitlök, oregano.
Sist i med riven ost.
- Skjuts in i ugnen. Ca 15-20 minuter. Ta sen ut formen. De skivade tomaterna går på som sista topping, på med riven ost och en generös doft av pizzakrydda på detta. Skjuts in i ugnen igen ca 15 minuter tills det stannat o fått härlig gratin-färg.
- Låt kallna, skär upp i lagoma rutor, packa ner i plastlåda och ner i frysväskan. Sen har vi matsäck som mättar....
Publicerat den
3 juli 2008
Skriv kommentar