Sätt ugnen på 250°.
Skär korven i 3 cm tjocka skivor och lägg dem på ett smort ugnsfast fat. Blanda den rivna prästosten med crème fraichen. Fördela ostblandningen på korvskivorna. Ställ fatet i ugnen i ca 10 min. Sätt ugnen på grill och gratinera ytterligare 4-5 minuter tills osten fått fin färg. Fräs den tinade spenaten i 5-6 min på medelstark värme, salta och peppra. Rosta pinjenötterna i en inte alltför het panna med olja tills de blivit gyllenbruna, salta.
Servera den gratinerade falukorven med spenaten, de rostade pinjenötterna och ett gott potatismos.
Oj va mumsigt! Pinjenötterna hottade upp rätten! Palsternacksmos med creme fraiche å ädelost va finfint till.
Anna-Malin14 december 2011
Kul att piffa till falukorv och mos på detta vis! Jättegod kombination. Jag använde västerbottenost eftersom jag hade det hemma, blev hur bra som helst.
Oj va mumsigt! Pinjenötterna hottade upp rätten! Palsternacksmos med creme fraiche å ädelost va finfint till.
Kul att piffa till falukorv och mos på detta vis! Jättegod kombination. Jag använde västerbottenost eftersom jag hade det hemma, blev hur bra som helst.