Pralinerna är inte bara runda till formen. Även smaken är rund och len med en spännande brytning från de rostade sesamfröna som blandats i de mörka chokladflarnen.
Den söta arrakssmaken vägs upp av strävheten från vaniljkesellan.
Instruktioner
- Rosta sesamfröna på hög värme i en torr stekpanna. Rör om i pannan hela tiden så att fröna inte bränns.
- Smält chokladen i mikrovågsugn. Blanda sesamfrön och choklad. Stryk ut blandningen tunt på ett bakplåtspapper.
- När chokladen nästan stelnat, tag ut 30 rundlar med ett snapsglas (ca 3-4 cm i diameter).
- Punschtryffel:
Koka upp grädden, rör ner hackad choklad, tillsätt punsch och smör. Blanda tills chokladen har smält. Häll upp i en skål och låt stelna i kylen.
- Vaniljtryffel:
Koka upp grädden, tillsätt chokladen och rör om tills chokladen har smält. Vänd ner kesellan. Häll upp i en skål och låt stelna i kylen.
- Spritsa eller klicka ut punschtryffel på 10 rundlar. Lägg på en rundel till, som ett lock, lite snett.
Fortsätt med en klick vaniljtryffel. Avsluta med ytterligare en rundel.
Publicerat den
17 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En fin pralin till kaffet men fyllningen räcker till dubbelt så många om man gör rundlarna 4 cm.