Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pressgurka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Inte kan man väl äta söndagssteken utan pressgurka? Detta är ett recept jag fått utav min mans 99 åriga mormor.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva gurkan i tunna skivor med osthyvel. Lägg i en skål, strö över socker och häll på ättikan. Rör om och låt gurkan stå och vätska sig under press i rumstemperatur i 5 minuter. Ställ in skålen i kylen minst 10 minuter. Gurkan vätskar sig och vatten ska inte tillsättas. Strö över persilja vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 22 augusti 2009

    Personligen tyckte jag att det var för lite ättikssmak, så det kommer jag att öka på med mera ättika. För övrigt var det ett enkelt recept och det tackar jag för.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.