Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prickiga kakor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Enkla och goda kakor.

Ingredienser

Instruktioner

Rör smöret krämigt med elvisp eller träsked. Tillsätt florsockret och fortsätt röra, långsamt i början, tills smeten blivit ljus och luftig. Blanda ner vaniljsocker och därefter havregryn. Rör ihop mjöl, salt och bakpulver och häll ner detta i bunken. Blanda till en styv deg med träsked eller med händerna. Forma degen till en ca 7 cm bred rulle, svep in den i smörpapper och lägg den kallt ungefär 20 minuter så att den får fast konsistens. Sätt ugnen på 150°C och smörj två bakplåtar. Skär rullen i ca 6 mm tjocka skivor. Riv chokladen och strö ungefär 1 tsk över varje kaka. Lägg ut kakorna med lite mellanrum på de smorda plåtarna och grädda i ca 20 minuter, tills de fått en gnutta färg längs kanterna. Låt kakorna vila på plåten ett par minuter så att de får lite stadga, flytta sedan över dem till ett galler och låt dem kallna. Kakorna håller sig fem dagar i lufttät burk och 1 månad i frysen.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Ackis 2 mars 2009

    Har detta recept i en chokladbok och gjorde dom igår, sedan hittade jag dom här och tänkte att jag skulle kommentera dessa godbitar. Dom är så spröda och och så fantastiskt goda, rekommenderas skarpt. Kan inte bli annat än en 5a.

  • mammablengt 30 maj 2009

    detta gjorde jag i julas och nu idag mycket lättbakade och fantastiskt goda! Detta är mitt bästa 'hårdakakor' recept! Den som inte bakat och smakat dessa godbitar har verkligen missat något. Det blir en 5:a!

  • minhugo 19 oktober 2009

    Vart i ugnen ska dom gräddas?

  • johanna-73 19 november 2009

    Jag vill oxå veta vart i ugnen plåten ska sitta, ska baka dessa idag så jag hoppas på snabbt svar...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.