Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Primörpaj

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

När den första färskpotatisen kommer...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 225º
  2. Använd en form ca 26 cm i diameter. Blanda mjöl, smör, olja, äggula, tomater och tomatpuré i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt lite vatten i taget och kör till en fast deg. Tryck ut degen i botten av formen och upp på kanten. Ställ formen kallt.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs salladslök och sparrisstrimlor ca 2 minuter. Lägg hälften av potatisskivorna i botten av pajen, och lök- och sparrisfräset ovanpå. Fyll på med resten av potatisen och sparrisknopparna.
  4. Vispa samman ägg, kesella, grädde, salt och pepparrot. Häll smeten över pajen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kallna.
  5. Skär pajen i portionsbitar till grillfesten. Värm dem eventuellt i ugnen i 175º 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.