Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Primörpaj med lufttorkad skinka

 
Skriv ut

Supergod paj! Rågmjöl i degen gör den extra mättande och lite nyttigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samma smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt äggulan och därefter vattnet, lite i taget och arbeta samman tills du ser att degen går ihop. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och ställ in det i frysen i ca 20-30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Täck pajdegen med folie och fyll den med baktyngder, ris eller liknande. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10-15 minuter.
  4. Koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 minuter eller tills de känns mjuka. Koka med sparrisen de sista minuterna. Häll av vattnet och låt svalna. Dela eventuellt de större morötterna på längden. Strimla purjolöken. Fördela purjolök, morötter, sparris, fetaost och finhackad dill över pajdegen. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter, tills pajen är gyllene och har "stannat". Servera med sallad och lufttorkad skinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.