Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Primörsoppa med strimlad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett tips är att blanda ner fint hackade färska örter i soppan för att få ytterligare smak, som t.ex. dill, persilja, körvel m.m. Om man vill kan man röra ner 1 dl matlagningsgrädde strax före serveringen och värma upp. Om man gör den här krämiga varianten kan man låta riset koka tillsammans med grönsakerna i soppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa sockerärterna, halvera dom om de är stora. Skala morötter, sparris, rotselleri och lök. Skiva morötterna, skär sparrisen i ca 4 cm långa bitar och skär rotsellerin i små bitar. Hacka löken fint och skölj persiljan.
  2. Hetta upp 1 msk solrosolja i en stor kastrull. Lägg i löken och fräs tills den börjar mjukna. Lägg i grönsakerna och de frysta bönorna. Fräs under omrörning.
  3. Häll på buljongen och koka upp. Lägg i lagerblad och persiljaknippet. Lägg på locket och låt soppan sjuda 15-20 min, tills grönsakerna börjar mjukna. Koka riset vid sidan av i lätt saltat satten (enl anvi på förpackningen).
  4. Strimla köttet och blanda det med senap, citronsaft, salt och peppar. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna några minuter innan soppan är färdig och stek köttet 3-4 min.
  5. Smaka av soppan med salt och peppar och ta upp lagerbladet och persiljan. Lägg upp riset i förvärmda, djupa tallrikar och häll på soppan. Lägg upp den strimlade fläskfilén och servera.
  6. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.