Ett tips är att blanda ner fint hackade färska örter i soppan för att få ytterligare smak, som t.ex. dill, persilja, körvel m.m.
Om man vill kan man röra ner 1 dl matlagningsgrädde strax före serveringen och värma upp. Om man gör den här krämiga varianten kan man låta riset koka tillsammans med grönsakerna i soppan.
Instruktioner
- Skölj och ansa sockerärterna, halvera dom om de är stora. Skala morötter, sparris, rotselleri och lök. Skiva morötterna, skär sparrisen i ca 4 cm långa bitar och skär rotsellerin i små bitar. Hacka löken fint och skölj persiljan.
- Hetta upp 1 msk solrosolja i en stor kastrull. Lägg i löken och fräs tills den börjar mjukna. Lägg i grönsakerna och de frysta bönorna. Fräs under omrörning.
- Häll på buljongen och koka upp. Lägg i lagerblad och persiljaknippet. Lägg på locket och låt soppan sjuda 15-20 min, tills grönsakerna börjar mjukna. Koka riset vid sidan av i lätt saltat satten (enl anvi på förpackningen).
- Strimla köttet och blanda det med senap, citronsaft, salt och peppar. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna några minuter innan soppan är färdig och stek köttet 3-4 min.
- Smaka av soppan med salt och peppar och ta upp lagerbladet och persiljan. Lägg upp riset i förvärmda, djupa tallrikar och häll på soppan. Lägg upp den strimlade fläskfilén och servera.
- Ät och njut!
Publicerat den
9 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar