Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prinsens teskorpor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Doften av de här goda, lättkryddade skorporna för tankarna till gamla dagars hembageri. De spröda skorporna passar utmärkt till en kopp gott te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till fingervärme, ca 37 grader. Blanda vattnet med hälften av mjölet och jästen i en bunke. Låt stå 20 minuter.
  2. Blanda socker, smör och ägg i en bunke eller matberedare. Arbeta ihop till en smet.
  3. Blanda kardemumma, pomerans, fänkål och salt med resten av mjölet. Blanda sedan ner det och jästblandningen i sockersmeten. Arbeta ihop ett par minuter.
  4. Ta upp degen på ett mjölat balbord. Dela den i två delar. Forma delarna till längder. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäcka 1 timma.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda längderna mitt i ugnen, 15 minuter. Låt dem svalna.
  6. Skär längderna i 2 cm breda bitar som sedan delas mitt itu till under- och överskorpor.
  7. Placera skorporna tätt på två bakpappersklädda plåtar. Grädda ytterligare 15 minuter i mitten av ugnen. Ta ut skorporna.
  8. Sänk ugnsvärmen till 75 grader. Låt sedan skorporna torka med ugnsluckan lite på glänt, sätt gärna en träslev mellan, 2-3 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gymmixlena 6 juli 2009

    Jag gjorde dessa skorpor men med kanel som krydda istället. Dem blev mycket goda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.