Att helsteka äpplen i ugnen är inte dumt.
Serveras med kall vaniljglass.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Smörj 6 små suffléformar, det går också bra att ställa alla äpplena tillsammans i en smord ugnssäker form.
- Vik ett band av bakplåtspapper runt formen och häfta ihop, papperet gör att man lättare kan hålla i den varma formen.
- Kärna ur äpplena,obs! ej ända ner till botten och ställ dem i formarna.
- Blanda den rivna mandelmassan med äggulan och nötterna. Fyll äpplenas mitt med massan. Skär 1 cm tjocka skivor av resterande mandelmassa.
- Tryck ut ”korkar” och tryck fast dem högst upp som ett lock.
- Ringla akaciahonung över äpplena och ställ in dem i ugnen i ca 20–30 minuter, beroende på storleken och hur hårda äpplena är.
- Om man vill kan man hälla över 2 cl calvados per äpple när halva ugnstiden gått.
- Ta ut äpplena ur ugnen och låt dem svalna några minuter.
Servera dem varma direkt ur formarna med vaniljglass vid sidan om.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar