Kristina. Latinskt namn som betyder ”den smorda”. 24/7.
Tips! Vispa inte grädden för hårt utan låt den få mjuka fina toppar innan den läggs på toppen av bakelsen.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda ner mjöl och bakpulver. Rör tills smeten är slät och häll i vätskan.
- Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
- Grädda på 250 grader i 5 minuter.
- Låt kakan svalna och stansa ut 12 bakelsebottnar cirka 7–8 centimeter i diameter med hjälp av en pepparkaksform eller ett glas.
- Placera ut 6 bottnar. Bred ett lager sylt på varje botten. Vispa grädden. Spritsa eller klicka ut två tredjedelar av grädden över sylten. Lägg sedan på en botten över grädden
- Kavla ut marsipanen tunt. Skär ut 6 remsor som är lika höga som bakelserna och så långa att de räcker runtom. Täck med marsipanremsorna runt varje bakelse.
- Spritsa resten av grädden på toppen av bakelserna och garnera med en marsipanros eller en rosenknopp. Alternativt en klick sylt.
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar