Prinsesstårtan håller de flesta som sin absoluta tårtfavorit. Den här bakelsen på samma tema är ett minst lika gott alternativ att variera sig med.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i äggvispet. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan.
- Grädda kakan mitt i ugnen, ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort bakplåtspappret. Låt kakan kallna under långpannan.
- Gör fyllningen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda äggulor, socker, maizena och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under vispning på medelvärme till en tjock kräm. Krämen till fylllningen får absolut inte koka, då skär den sig!
- Ta upp gelatinbladen och rör ut dem i den heta krämen. Smaka av med vaniljsocker. Vispa grädden tjock. Rör ner den i krämen. Låt den svalna.
- Jämna till kanterna på kakan med en kniv. Skär sedan ut 3 längder, 8x29 cm. Fördela fyllningen på bottnarna och lägg samman dem till en längd.
- Gör garneringen: Färga mandelmassan eller marsipanen lätt rosa med hushållsfärg. Kavla ut till en rektangulär platta, ca 30x18 cm.
- Lägg marsipanplattan över tårtlängden. Se till att den smiter åt ordentligt. Skär med vass kniv längden i 8 st, ca 3½ cm raka, breda bitar. Garnera med florsocker.
Publicerat den
21 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar