Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prinsesstårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Prinsesstårtan är alltid populär och här med lite smak av citron så blir den mer intressant. Absolut värt att testa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten : Smörj och bröa en form, ca 2½ l. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och vänd sedan ner det i smeten. Blanda om och häll sedan ner i formen. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen, 175° grader. Stjälk upp kakan och låt svalna, skär sedan till 3 bottnar.
  2. Fyllning 1: Koka vaniljsåsen enligt förpackningen. Vispa grädden tjock, blanda ner den i krämen när den börjar tjockna. Smaksätt, låt krämen bli nästan stel. Ha över ena botten. Och lägg sedan på den andra botten.
  3. Fyllning 2: Vispa grädden och blanda ner resten av ingredienserna. Ha över ena botten, ha på mycket grädde i mitten av botten, så det blir som en kula. Lägg sedan över sista botten försiktigt, och se till att den blir som en kulle.
  4. Garnering: Ha över grädde eller fyllning 1 runt om hela tårtan. Lägg sedan på den gröna marsipanen och dekorera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.