Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prinsesstårta mjölkfritt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Smakar som en vanlig Prinsesstårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och mjölad 2,5-liters form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Låt tårtbottnen kallna.
  3. Gör vaniljkrämen enligt recept och låt kallna. Dela tårtbottnen i tre delar. Bred ut hälften av vaniljkrämen på understa delen. Lägg över nästa del och bred ut hallonsylten. Täck med sista delen och bred resten av vaniljkrämen på tårtan och kanterna. Lägg försiktigt över marsipantäcket. Sikta över florsocker.
  4. Vaniljkräm Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en tjockbottnad kastrull. Sjud krämen på svag värme under vispning tills den får en krämig konsistens. Tag av kastrullen från värmen och smaksätt med vaniljsockret

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gub_en 23 maj 2008

    Nu kan barnbarnet äta (som köpekaka) Gott, gott

  • mammaellen 29 september 2008

    Kan man använda bara potatismjöl, för då hade den ju varit gluten fri också. /// Ellen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.