Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prinsesstårta och Jordgubbstårta

 
  • Serverar: 7 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Gott men tar en viss tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Häll ägg och socker i en rundbottnad vispkittel och värm i vattenbad till cirka 60 grader. Sätt kitteln i matberedaren och vispa tills smeten är kall.
  2. 2. Sikta ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Blanda också ner det smälta smöret. Häll massan i en fodrad form och baka i ugnen cirka 15-20 minuter. Vänd och låt svalna.
  3. 3. Vaniljkräm: Koka upp mjölken och vaniljstången. Vispa lätt ihop äggula, strösocker och maizena och vänd ner i den varma vaniljmjölken.
  4. 4. Koka upp under omrörning och låt koka någon minut. Lägg sedan i smöret och blanda och passera krämen genom en finmaskig sil. Låt svalna.
  5. 5. Prinsesstårta: Dela en botten i tre delar. Använd underdelen som underdel i tårtan, fast upp och ner.
  6. 6. Lägg i vaniljkrämen i en sprits och spritsa den i en ring på botten. Lägg frusna hallon i mitten. Blanda en del vaniljkräm med två delar grädde och bred över. Lägg på en botten till och bred grädde på den.
  7. 7. Lägg på en botten till och bred grädde överst, som en kupol. Låt grädden falla ner och runt kanten. Kavla ut marsipanen till en stor cirkel och lägg försiktigt på som ett lock. Garnera med marsipanrosen och pudra över florsocker.
  8. 8. Jordgubbstårta: Dela en botten i tre delar. Använd underdelen som underdel i tårtan, fast upp och ner. Spritsa vaniljkrämen i en ring på botten och lägg frysta jordgubbar i mitten.
  9. 9. Lägg på en botten till och tryck till ganska hårt. Bred på grädde och lägg på en botten till. Bred slutligen grädde på och runt tårtan. Täck kanten med de rostade mandelspånen och garnera med färska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.