Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prinsestårta

 
Skriv ut

Detta är ett recept på en prinsestårta som gör ute på konditorin, mest sålda tårtan i sverige skulle jag tro. Jag har redan gjort över 1000 sådana och jag är bara 18 år än.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ungnen på 175 grader. Smöra och bröa en form som är 24 cm och 7 cm höga kanter helst löstagbara kanter. Vispa äggen och sockret poröst. Blanda resten av ingredienserna i en annan skål. Blanda ordentligt ner dom torra ingredienserna ner i äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
  2. Detta går även att göra i långpanna men gör då dubbel sats. Enklast bli att göra dom var för sig och inte samtidigt då det blir väldigt mycket smet.
  3. Dela sedan tårtbotten på tre delar och lägg undan två. Ha en klick med sylt någon milimeter hög har man för mycket blir tårtan lätt glidig. Ha sedan en liten klick med sylt men jag tycker att man borde ha en medelklick typ 2 dl vispad grädde på hallonsylten. Smeta ut den över hallonsylten. Sätt över en ny botten och där ska det vara ungefär 1 cm högt lager av vaniljkräm över det ska det vara massor med grädde som man formar till en kupol. Sätt sedan över ett lager till lättast bli om man använder mittenlaget högst upp. På den sista botten ska man ha strykt upp med lite grädde det behöver ej vara så tjockt mest så marsipanen fastnar. Kavla ut en lagom stor bit marsipan helst grön eller rosa men spelar igentligen ingen roll.
  4. Du kan dekorera med florsocker och en blomma om du har så men ska du sätta grädde under så gör det innan du har på florsockret annars fastnar ej grädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.