Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Profiteroles

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vattnet och smöret. Tillsätt allt mjölet på en gång. Rör kraftigt med en träsked i 3-4 minuter tills smeten släpper ordentligt från kanterna. Tag av kastrullen och låt smeten svalna något. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt tills det blandat sig ordentligt Sätt ugnen på 215 grader. Spritsa ut degen i önskad form till eclair, petit choux eller profiteroles. Baka av de första minuterna med stängt spjäll, öppna sedan spjället och baka färdigt i 200°. Gräddningstid ca 20 minuter. Se till att dina petit chouxer är helt torra (de sjunker annars), är de inte det, torka dem med öppen ugnslucka. Skär en liten öppning och fyll med chokladmoussse. Värm dem gärna en aning. Servera med vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • biianki 30 december 2011

    150 g ägg?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.