Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Profiteroles med kastanjekräm

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Läcker Italiensk efterrätt. Liten boll med len, krämig och härlig fyllning av kastanjekräm. Går inte kastanjepurén att få tag på så fyll den med björnbärsgrädde istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vatten, salt, smör och socker i en kastrull så att smöret smälter. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör om kraftigt. Koka massan tills den släpper kastrullens botten och kanter. Ta från värmen och låt svalna något. Tillsätt vaniljsockret och rör i äggen, ett i taget.
  3. Klicka ut smeten till 20 bollar fördelade på 2 bakpappersklädda plåtar. Grädda varje plåt mitt i ugnen 20-25 minuter, tills bollarna fått fin färg. Stick ett hål med en kniv i nedre sidan av varje boll så att ångan kan pysa ut. Låt svalna helt på galler.
  4. Gör kastanjekrämen. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Värm mjölken försiktigt i en kastrull och rör ner kastanjepuré, vaniljfrön- och stång. Ta från värmen.
  5. Vispa socker och äggulor riktigt fluffigt i en bunke. Vispa i potatismjöl och vetemjöl. Tillsätt den ljumma mjölkblandningen och vispa runt. Häll tillbaka i kastrullen . Låt sjuda försiktigt några minuter under omrörning tills den tjocknat. Ta upp stången och låt krämen svalna helt. Vispa grädden fast och vänd ner den försiktigt i kastanjekrämen.
  6. (Om inte kastanjepurén går att få tag på så gör björnbärsgrädde. Vispa grädden hårt och blanda ner mosade björnbär och florsocker.)
  7. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa i hålet på varje boll. Lägg upp på ett fat. Låt stå i kylen tills chokladsåsen hälls på.
  8. Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull på svag värme tillsammans med grädden. Rör i kakao och honung. Häll chokladsåsen över proftierolesen och garnera med hallon. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.