Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prosciuttolindad kycklingfilé med balsamicosky på ruccolabädd.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Fantastiskt gott recept från Linas matkasse.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen med rosmarin. (då jag själv inte är så förtjust i rosmarin brukar jag använda dragon istället) Linda prosciuttoskivor runt varje kycklingfilé och lägg dom i en ugnssäker form. Skala vitlöken och lägg klyftorna hela runt kycklingen. Rör ihop matolja, balsamvinäger, salt och peppar. Häll dressingen över kycklingen. Klyfta rödlök, skär zuccini i cm tjocka skivor. Skala och skär palsternackorna i långa klyftor. Lägg allt runt kycklingen. Tillaga i ugnen i ca 30 min, eller tills kycklingen är genomstekt. Koka kamuvete Servera kycklingen och de ugnsstekta grönsakerna på en bädd av rucola och kamuvete. Ringla över den varma balsamicoskyn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.