Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prostinnans julkaka

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

En kaka som bara blir godare för var dag är kära fruktkakan. Saftig och späckad med russin, suckat, apelsinskal och mandel. Här ska det inte vara något bakpulver i smeten. Man skär mycket tunna skivor av denna fruktkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst.
  2. Tillsätt gulorna, en i sänder under kraftig omrörning.
  3. Blanda russin, suckat, apelsinskal och hackad mandel med 1 dl av mjölet och rör ner det i smeten.
  4. Tillsätt resten av mjölet och vänd till sist ner hårt vispade äggvitorna.
  5. Bred ut smeten i en väl smord, bröad, avlång form, rymd ca 2 liter och grädda i 175 grader tills kakan känns torr, ca 1 timme.
  6. Låt den stå i formen en stund innan den stjälps upp på galler att kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.