Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Proteinrik müsli

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god och kolhydratsfattig müsli smaksatt med vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen till 150 grader. Grovhacka de blandade nötterna (t ex valnötter, paranötter, hasselnötter och cashew), och lägg i en stor skål. Blanda ner linfrön och sesamfrön. Strö över vaniljsocker och salt. Häll sedan över rapsolja och vatten, och krama blandningen några gånger. Fördela allting på en plåt och rosta i ugnen tills nötterna börjar anta en gyllenbrun färg. Blanda med torkade gojibär och tranbär, och förvara müslin svalt i en burk med tätslutande lock.
  2. Du kan förstås variera ingredienserna som du själv vill, med exempelvis torkade blåbär, pumpafrön, mandlar och andra nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.