Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Proteinrikt solrosbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett gott bröd bakat med kvarg som ger extra protein åt brödet. Receptet ger två bröd och jäses endast en gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarin. Häll ner mjölk och kvarg. Värm tills det är fingervarmt. Smula sönder jästen i degbunke och ta hälften av degvätskan för att lösa upp jästen. Tillsätt resten av degvätskan, saltet, sockret, äggen, solroskärnor och mjölet. Arbeta degen i maskin ca 10 minuter.
  2. Dela degen i två delar och forma till 2 bröd. Lägg ner bröden i smord form och låt de jäsa under duk i ca 45 minuter.
  3. Värm upp ugnen till 250 grader. Sätt in brödet och sänk till 200 grader. Baka brödet i ca 45-50 minuter tills det fått fin färg och är klart.
  4. Låt brödet svalna på galler. Vill man inte ha så hård yta så penslar man ytan med lite vatten o låter det sen ligga under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.