- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett gott bröd bakat med kvarg som ger extra protein åt brödet. Receptet ger två bröd och jäses endast en gång.
Instruktioner
- Smält margarin. Häll ner mjölk och kvarg. Värm tills det är fingervarmt.
Smula sönder jästen i degbunke och ta hälften av degvätskan för att lösa upp jästen.
Tillsätt resten av degvätskan, saltet, sockret, äggen, solroskärnor och mjölet.
Arbeta degen i maskin ca 10 minuter.
- Dela degen i två delar och forma till 2 bröd. Lägg ner bröden i smord form och låt de jäsa under duk i ca 45 minuter.
- Värm upp ugnen till 250 grader. Sätt in brödet och sänk till 200 grader. Baka brödet i ca 45-50 minuter tills det fått fin färg och är klart.
- Låt brödet svalna på galler. Vill man inte ha så hård yta så penslar man ytan med lite vatten o låter det sen ligga under bakduk.
Publicerat den
6 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar