Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provencalsk Coeur de Filet med basilikasås och potatismassanet

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag brukar använda mig av oxfilé till denna fantastiska basilikasås. Potatismassanet har jag inte använd i denna kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och dela oxfilen i fyra lika bitar.Ställ dem på högkant och platta ut varje bit till 3-4 cm tjocklek.Gnid in köttet med kryddorna(utom saltet) och pensla med olivoljan Låt ligga i rumstemperatur medan resten görs i ordning.
  2. Basilikasås:Kör smöret,basilikabladen och cayennepepparn några minuter i matberedare.Koka under tiden upp vermouth med buljongtärning och crème fraiche. Slå vinkoket under fortsatt körning i matberedaren.Kör ytterligare ett par minuter till en slät grön sås,som sedan bara behöver hettas upp i samband med serveringen.
  3. Provenscalska tomater:Tomaterna halveras.Blanda rivebröd med vitlök och persilja samt krydda en aning med salt och nymald vitpeppar. Fördela över tomaterna.Klicka på litet smör och gratinera under uppsikt i ugnen(grillvärme) 2-4 min i samband med serveringen.
  4. Potatismassanet:Tina smördegen.Värm ugnen till drygt 225°.Finhacka persila och smält smöret. Kavla ut smördegsplattorna en halv gång på längden och dela i två.Skala och finriv potatisen rivjärn ner på en ren handduk.Vrid ur det rivna hårt i handduken. Blanda potatisen med persilja,salt och smält smör.Fördela på plttorna.Rulla ihop och lägg rullarna med skarven neråt på smord plåt eler på bakplåtspapper. Inför serveringen penslas rullarna med ägg och gräslök strös på.Grädda i 25-30 min.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • wildlife 25 september 2010

    Vad händer sedan med filén då? Bara stekas som vanligt eller..? :-)

  • arival62 26 oktober 2010

    Jag undrar det också, troligen bara att steka upp eller grilla, se bilden.

  • SussiO74 4 januari 2011

    Potatismassanet var en riktig hit!! Jag hade pressad vitlök i potatis"smeten" också. Bjöd den till marinerad oxfilé och en liknande basilikasås. Nyårsgästerna var mycket nöjda! Tack så mycket!

  • Ingevara 13 mars 2012

    Wow! Vilken gourmetmat! Platsar på vilken lyxkrog som helst.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.