Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provencalsk kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Grovt salt tillsammans med timjan ger fågeln en speciell och mycket god smak. Kanon att frysa Tomatblandningen kan drygas ut med tärningar av en aubergine.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 6-8 bitar.
  2. landa timjan och grovt salt och stöt samman det i en mortel. Gnid kycklingdelarna med salt och kryddblandningen.
  3. Värm oljan i en stekpanna och bryn kycklingdelarna runt om.
  4. Skala och hacka lök och vitlök. Låt dem fräsa i pannan efter kycklingen.
  5. Skölj tomaterna och hacka dem grovt. Blanda lök och tomathacket och tillsätt vin. Ge röran ett uppkok.
  6. Häll tomat- och lökröran i en ugnssäker form. Lägg på kycklingdelarna. Krydda med rosmarin.
  7. Ställ in formen i ugnen i 225C 30-35 min. Tillsätt oliverna när ca 5 min återstår.
  8. Servera rätten med ris eller pasta och en grönsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.