- Serverar: 4 portioner
- Tid: 55 minuter
Skriv ut
Grovt salt tillsammans med timjan ger fågeln en speciell och mycket god smak. Kanon att frysa
Tomatblandningen kan drygas ut med tärningar av en aubergine.
Instruktioner
- Dela kycklingen i 6-8 bitar.
- landa timjan och grovt salt och stöt samman det i en mortel. Gnid kycklingdelarna med salt och kryddblandningen.
- Värm oljan i en stekpanna och bryn kycklingdelarna runt om.
- Skala och hacka lök och vitlök. Låt dem fräsa i pannan efter kycklingen.
- Skölj tomaterna och hacka dem grovt. Blanda lök och tomathacket och tillsätt vin. Ge röran ett uppkok.
- Häll tomat- och lökröran i en ugnssäker form. Lägg på kycklingdelarna. Krydda med rosmarin.
- Ställ in formen i ugnen i 225C 30-35 min. Tillsätt oliverna när ca 5 min återstår.
- Servera rätten med ris eller pasta och en grönsallad
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar