Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provencalsk lammgryta med rödkålssallad och ris

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Den här grytan fungerar utmärkt att förbereda och passar också bra att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

Skär lammkorv i 1 cm breda skivor och lammstek i 1 cm breda strimlor. Hetta upp 2 msk neutral olja i en stekpanna. Bryn korven och lammsteken i två omgångar på hög värme i 3 minuter/omgång. Lägg i en stor gryta allteftersom det steks. Koka ris. Hacka lök. Hetta upp 1 msk neutral olja i stekpannan och fräs löken, pressad vitlök och tomatpuré på medelhög värme i 3 minuter. Tillsätt i grytan. Grovhacka tomater och grovriv morötter. Tillsätt tomaterna, morötterna, crème fraiche, 3 dl vatten, rosmarin, timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka under lock på medelvärme i 10 minuter. Finstrimla rödkål och lägg i en skål. Ringla över olivolja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Halvera granatäpple längs med ekvatorn och banka ur kärnorna (med en träslev) över salladen. Servera lammgrytan med rödkålssalladen och riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.