Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provencalska kotletter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Härlig och god festmat med rosmarin och timjan. Det här är en bra rätt som kan förberedas i i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Varva potatis, ost och lök i ugnsform. Salta mellan varven. Slå på grädde så det når 2/3 upp på potatisen.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det väl runtom. Lägg köttet på potatisen och strö på rosmarin och timjan.
  4. Stek mitt ugnen 50-60 min, tills potatisen är mjuk och köttet är klart.
  5. Koka ihop resten av grädden, smaksätt med soja.
  6. Skiva köttet och skeda grädden över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • calex 31 oktober 2010

    Mycket gott. Jag vet inte om det var tillagningen eller kotletten jag fått tag i, men köttet blev sanslöst mört. Kötte fick gå ca 65 min. så att potatisen fick en härlig knaprig yta. Själv kommer jag att pressa en anings aning vitlök i grädden nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.