Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provensalsk kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig gryta med förstklassiga ingredienser. Kocken kan dessutom koppla av eftersom den sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Gnid in kycklingdelarna med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnspanna. Ugnsstek kycklingen 10 minuter och ställ plåten att svalna på ett galler. Sänk värmen till 175 grader.
  2. Blanda under tiden zucchini, svamp, tomater, lök, vitlök, basilika och lagerblad i en stor skål.
  3. Skeda grönsaksblandningen över kycklingköttet. Täck över med aluminiumfolie och ugnsbaka 35 minuter. Ta av folien och fortsätt steka tills kycklingen är gyllenbrun och helt genomstekt - inte rosafärgad. Ta upp lagerbladet och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.