Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provensalsk paj

 
Provensalsk paj Provensalsk paj
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En härlig paj smaksatt med provesalska kryddor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Blanda vetemjöl, bakpulver och margarin - kör i matberedaren. Tillsätt vatten tills pajdegen blir lagom mjuk. Kavla ut - lyft pajdegen till smord pajform (går så bra). Tryck ner i formen och skär av kanten med en kniv mot pajformen.
  2. Fyllningen: Skala och hacka löken.Dela svampen i lagom stora bitar.Stek först löken och svampen. Sedan steker du lammfärsen. Rör ner lök och svamp i färsen och krydda. Tillsätt crème fraiche och mjukosten (kan uteslutas).
  3. Töm fyllningen i pajskalet (ingen förgräddning). Dela körsbärstomaterna på mitten och fetaosten i mindre bitar och garnera pajen. Riv över ost. Grädda i 225 grader ca 20 minuter.
  4. Servera en härlig sallad till och något gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.