Vanlig stekt potatis blir ofta lite torr och mjölig, här är en variant som är ovanligt läcker och saftig, som egen rätt eller som tillbehör.
Instruktioner
- Skala, skölj och koka potatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen kallna.
- Skala löken och skär den i tunna ringar. Hetta upp 2 msk matfett i en stor stekpanna, bryn lökringarna gyllenbruna och ta upp dem ur pannan.
- Skiva potatisen tunt. Hetta upp resten av matfettet i oljan i stekpannan. Lägg i potatisskivorna, sänk värmen till medelvärme. Vänd först potatisen när den har blivit gyllenbrun på undersidan, stek den i ytterligare 5-10 minuter.
- Skölj persiljan, skaka den torr, nyp av bladen och hacka dem fint. Blanda lökringarna med hälften av persiljan och vänd ner detta bland potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp potatisen i en serveringsform, strö över resten av persiljan och vänd ner bland potatisen. Servera genast.
- Variation: Du kan också fortsätta och anrätta potatisen precis som man gör i Provence. Då behövs det en blandning av färska örtkryddor som finstrimlad basilika, finhackad timjan och rosmarin samt 1-2 finhackade vitlöksklyftor. Blanda ner detta i potatisen.
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lägger till en bild till ditt recept :)