"Nyttig" jordgubbscheesecake för oss kvinnor.
Instruktioner
- Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en degmassa. Tryck ut degmassan i en springform, 26 cm i diameter. Sätt in formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Vispa färskost och strösocker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
- Blanda gelatinpulver och Festis i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla ca 5 min. Lös sedan upp gelatinet genom att sätta muggen i en kastrull med kokande vatten. Rör om tills all gelatinet är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
- Tillsätt kesella och vaniljsocker. Vispa så att allt blir väl blandat. Rör i Proviva drycken. Häll gelatinblandningen försiktigt i ostsmeten under fortsatt vispning på låg hastighet.
- Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt kakan stå kallt i kylskåp över natten.
- Blanda gelatinpulver och Festis som ovan. Lös upp det som ovan och låt det nästan stelna i kylskåp, ca 15.
- Skiva jordgubbarna och täck den stelnade fyllningen med skivorna. Fördela gelatinglasyren över skivorna och ställ in cheesecaken i kylskåp tills glasyren stelnat helt.
Publicerat den
7 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar