Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pudrad citronkaka

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Krämig och god med frisk smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop degen och tryck ut den i en form med löstagbar botten. Förgrädda i 200 º i 12-15 minuter.
  2. Vispa ägg och socker. Tillsätt vetemjöl, citronsaft och det rivna citronskalet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i ytterligare 15 minuter.
  4. Fyllningen ska vara lite lös när kakan är färdig.
  5. Pudra florsocker över den avsvalnade kakan.
  6. Servera med en klick grädde.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Mysan59 12 juli 2008

    Lät gott, ska jag prova på snart... = )

  • Angeli 12 juli 2008

    Ååååååååååh vilken bild! Jag blir såååååå sugen. Måste prova detta recept. Har nog aldrig gjort någon citronkaka. :) :)

  • milla19 13 juli 2008

    mm verkligen supergod..

  • nCo 19 juli 2008

    Mycket god! Vi blev lite oroliga först när den blev lite brun i ugnen och fortfarande väldigt lös men den blev kanon när den kallnat.

  • grill 19 juli 2008

    Lätt att göra och det bästa - den var jätte god. Full pott....

  • Eva Svedin 20 juli 2008

    Jätte god kaka. Inte så mycke ingridienser. Passa bra att servera med vaniljvisp

  • paprikan 11 augusti 2008

    Den var verkligen supergod och lätt att göra, den hade strykande åtgång

  • HannasMat 25 augusti 2008

    Hej, Lessen men denna kakan gick inte hem hos oss... Jag tyckte den var ok amen övriga familjen vägrade äta den. Behöver man vispa socker och ägg vitt och fluffigt??? Det gjorde inte jag. Tror också att jag hade en för stor form. Den såg lite platt ut... Hanna

  • Corellis 5 maj 2009

    Den här kakan blev en riktig höjdare, alla som jag bjudit har älskat den! Toppbetyg från mig!

  • kapriz 24 maj 2009

    Den här kakan har jag gjort hur många gånger som helst nu.... Å den e lika uppskattad varje gång!

  • Beckis83 16 december 2009

    gjorde denna igår,letar efter nått att göra till julafton,men jag måste ha gräddat den för länge eller haft för mycket mjöl i. Annars hade den varit kanon. Kan tänka mig att servera den på sommaren med hallon till.

  • Momarorie 5 mars 2010

    Jag adderade även en matsked fin honung och strödde ca 60 gram pinjenötter över smeten innan jag skjutsade in den i ugnen igen. Det gav kakan ytterligare en dimension av smaker :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.