Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pulled chicken i lergryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Så gott, så enkelt och så uppskattat. Kan varieras i oändlighet, passar både till vardag och till fest. Med pitabröd, baguette, hamburgerbröd, eller bara en klyftpotatis och en härlig sallad.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka rödlöken fint, pressa vitlöken, blanda resten av ingredienserna och rör om ordentligt i bunken. Putsa kycklingfiléerna och lägg som i såsen, låt ligga cirka 10 minuter i kylskåp. Ta fram en lergryta, sätt på ugnen på 150 grader. Lägg i kycklingen och all marinad i lergrytan och låt stå i ugnen i 2 till 2 1/2 timma. Ta ur kycklingen och lägg på ett fat, ta en gaffel och repa upp fågelköttet. Serveras med dina favorit tillbehör. Exempelvis en nygräddad baguette, hemslagen bearneasesås eller en kryddig avokadoröra och klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.