Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 timmar 20 minuter
Skriv ut

Ett underbart recept från Allt om Mat. Har provat andra varianter men detta är bäst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning Stick i köttet med en gaffel (för att kryddorna ska kunna ta sig in). Skala och finhacka vitlöken. Blanda med paprikapulver, farinsocker, spiskummin, flingsalt och cayennepeppar och gnid in köttet. Lägg i en ugnssäker form. Täck med plast. Låt stå ca 12 timmar i kylen.
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Ta bort plasten från köttet och ställ det mitt i ugnen. Låt stå ca 8 timmar.
  3. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt den koka upp. Låt koka ca 3 min och låt sedan såsen kallna.
  4. Pensla köttet 3–4 gånger med såsen när ca 1 timme återstår av tillagningstiden. Ta ut och riv köttet i bitar med gafflar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • HFF 5 januari 2017

    Rikgtigt bra recept. Kan tänka mig lite mer sälta men konsistensen blev superb och smaksättningen väldigt trevlig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.