- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 timmar 20 minuter
Skriv ut
Ett underbart recept från Allt om Mat. Har provat andra varianter men detta är bäst!
Instruktioner
- Tillagning
Stick i köttet med en gaffel (för att kryddorna ska kunna ta sig in). Skala och finhacka vitlöken. Blanda med paprikapulver, farinsocker, spiskummin, flingsalt och cayennepeppar och gnid in köttet. Lägg i en ugnssäker form. Täck med plast. Låt stå ca 12 timmar i kylen.
- Sätt ugnen på 125 grader. Ta bort plasten från köttet och ställ det mitt i ugnen. Låt stå ca 8 timmar.
- Sås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt den koka upp. Låt koka ca 3 min och låt sedan såsen kallna.
- Pensla köttet 3–4 gånger med såsen när ca 1 timme återstår av tillagningstiden. Ta ut och riv köttet i bitar med gafflar.
Publicerat den
28 oktober 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Rikgtigt bra recept. Kan tänka mig lite mer sälta men konsistensen blev superb och smaksättningen väldigt trevlig.