Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pulled pork på mitt sätt

(11 kommentarer)  
Pulled pork på mitt sätt Pulled pork på mitt sätt Pulled pork på mitt sätt Pulled pork på mitt sätt
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Jag har testat lite olika recept på Pulled Pork och inget har fallit mig riktigt i smaken. Dom recept jag provat innehåller alla mer eller mindre rökiga smaker, och nu vet jag att jag inte föredrar det. Rökigt paprikapulver, BBQ såser och chipotle är alltså inget för mig, jag har valt lite sötare smaker. Men för den delen så blir slut resultatet inte sämre och sött smakar det absolut inte.. ;) Högrev på älg eller hjort, karré eller skinkstek på vildsvin funkar kanon som alternativ på fläsk och oxkött för den som har tillgång till vilt.. Stektiden kan så klart variera beroende på kött och vilken mängd du använder, kolla av efter ca 5 timmar "hur ditt kött mår" Vi gillar när det är drag i maten, föredrar du en mildare smak så dra ner lite på kryddningen! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stick en massa hål i köttet med tex. en stekgaffel. Blanda samman sockret med kryddorna och massera in i köttet.. Täck sedan över köttet med gladpack och lägg köttet i en stekgryta med lock eller en ugnsfast from med lock och låt stå i kylen över natten/dagen. Ta bort plasten från köttet. Bryn köttet i smöret runt om så det får fin färg. Blanda kalvfond, chilisås och coca cola, häll vätskan över köttet. Skala och klyfta löken, skala vitlöken, fördela runt och på köttet.
  2. Sätt in i ugnen på 110 grader i ca 5-7 timmar. Vänd på köttet efter halva tiden. Dra lite försiktigt i köttet med två gafflar efter ca 5 timmar, trillar köttet lätt sönder är det klart!
  3. När köttet är klart lägg över det på ett fat och fiska upp vitlökarna och häll sedan över såsen i en kastrull. Låt såsen koka ner till en trögflytande sås, slå på valfri mängd grädde. Medans såsen står och puttrar, drar du isär köttet.. När såsen känns lagom tjock (den får inte vara för rinnig) slår du den över köttet och rör om väl. Lägg sedan upp köttet på lämpligt fat eller vad du nu föredrar.. Ät din Pulled pork med goda tillbehör...mellan två brödskivor eller med tortillabröd, pitabröd, tacoskal, nachos ...klyftpotatis eller pommes är också ett gott alternativ till. Goda tillbehör är: Vitlöken som gottat sig med köttet blandad baby sallad (om man vill) tomat gurka feferoni strimlad rödlök guacamole creme fraiche riven ost majs coleslow (gör den gärna på savoykål)

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Grillat 7 november 2013

    Låter spännande, måste jag testa till helgen!

  • cuddly96 7 november 2013

    Hoppas du gillar den! :)

  • LindaGabriella 14 november 2013

    Chilisås som ketchup eller mer som Sweet Chili sås?

  • cuddly96 14 november 2013

    Jag använder vanlig chilisås (gärna en starkare), men testa du med Sweet Chili om du vill, det kanske blir kanon bra.. ;) Skriv vad du tycker om det och vilken du använde, när du testat.. :)

  • pihal 23 november 2013

    Detta föll tyvärr inte min familj och mig i smaken, köttet blev torrt och tråkigt och de olika kryddorna gick inte väl ihop och alldeles för starkt blev det. Har provat andra recept på pulled pork förut som varit mycket bättre. Tyvärr blir det 1 i betyg.

  • cuddly96 23 november 2013

    Det var tråkigt att höra, hoppas du hittar ett recept som faller dig bättre i smaken! :) Jag har gjort i dag och det blev väldigt mört och fint, kryddning är väldigt personligt, vi föredrar när det är drag i maten.. :)

  • mamm-ull 5 januari 2014

    Det blev väldigt gott men alldeles för starkt. Nästa gång tar jag mindre cayennepeppar och spiskummin. Jag använde mig av karré och köttet blev riktigt mört och härligt, smälter i munnen. För min köttbit på ca ett kg räckte det med ca fem timmar i ugnen. Jag blandade inte köttet med såsen utan hade det bredvid istället. Detta kommer jag verkligen att göra om. Tack för ett gott recept.

  • cuddly96 6 januari 2014

    åhh va kul att höra!!! :) Och vad bra att du skrev att din var klar efter 5 timmar...tror jag ska lägga till det i stektiden.. :) Ja det är kanske lite väl tilltaget för många när det gäller kryddningen, men det är bara att dra ner på den.. Vi är lite glada i starkare mat där av styrkan.. Jag kanske ska skriva det högst upp att dels med att dra ner på kryddningen om man vill ha en mildare smak men även att stektiden kan variera beroende på köttet, man får prova sig fram helt enkelt mot slutet av stektiden..

  • petronella13 3 januari 2015

    Toppenbra recept

  • TheRealFaust 6 maj 2015

    Det här var löjligt gott! Härligt att slippa den rökiga smaken som det annars oftast är. Lagom starkt också. Detta kommer vi definitivt göra igen! :-)

  • chrnas 9 juli 2015

    Trodde att det skulle bli starkt då jag läste kommentarerna. Det va ju ganska mycket cayenne peppar. Hela familjen gillade det! Det kommer att bli en favorit. Första gången jag gjort pulled pork. Mvh Kina Ulltin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.