Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpa- och morotskaka

 
Skriv ut

En klassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175
  2. Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. Skala pumpa och morötter. Riv dem fint. Rör ner det i smeten.
  3. Blanda samman mjölet med bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Klicka ner smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan vila några minuter innan kanten på formen lossas och kakan får kallna.
  5. Smält smöret till krämen och låt det svalna. Tillsätt kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen kallt en stund.
  6. Bred krämen över kakan och strö rostade mandelspån över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.