Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpa-whoopies med vaniljkräm

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Skojiga och läckra små kakor med vaniljkräm emellan och med pumpa i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i bitar. Koka dem mjuka i vatten.
  2. Häll av vattnet i en sil. Tryck lätt på bitarna så att allt vatten rinner av.
  3. Mixa till en slät puré.
  4. Sätt ugnen på 175°.
  5. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och vispa tills smeten är luftig. Rör ner pumpapuré och citronskal.
  6. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  7. Klicka ut matskedsstora högar ganska glest på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
  9. Låt kakorna svalna.
  10. Vispa samman ingredienserna till krämen. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan. Gör ev. ögon av vaniljkräm och strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.