Skojiga och läckra små kakor med vaniljkräm emellan och med pumpa i smeten.
Instruktioner
- Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i bitar. Koka dem mjuka i vatten.
- Häll av vattnet i en sil. Tryck lätt på bitarna så att allt vatten rinner av.
- Mixa till en slät puré.
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och vispa tills smeten är luftig. Rör ner pumpapuré och citronskal.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
- Klicka ut matskedsstora högar ganska glest på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
- Låt kakorna svalna.
- Vispa samman ingredienserna till krämen.
Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan.
Gör ev. ögon av vaniljkräm och strössel.
Publicerat den
26 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar