En härligt saftig kaka som är god med en klick vaniljvisp.
Använd en av de mindre vätskerika pumporna till purén.
Instruktioner
- Mixa smör, socker och ägg smidigt. Rör ner mjölet och arbeta till en deg. Slå in den i plastfolie och låt den vila kallt i 1 timme.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och en springform ca 20 cm i diameter. Sätt in i kylen 10 minuter. Nagga botten och ugnsbaka i 10 minuter. Låt svalna.
- Sänk ungsvärmen till 175 grader.
- Skala och gröp ur pumpan. Skär den i tärningar. Ångkoka tärningarna i en sil över kokande vatten tills de mjuknat.
Låt svalna. Mixa pumpan till ett mos.
- Vispa socker och ägg smidigt och rör ner pumpamoset. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör ner i moset tillsammans med tranbären.
- Fördela på den förbakade pajbotten. Skala och kärna ur äpplena. Skär i tunna skivor och stick ner i kakan.
Grädda mitt i ugnen i 45 minuter tills den är fast. Prova med en sticka.
- Låt kakan svalna och servera den med vispad vaniljvisp.
Publicerat den
14 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar