Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpakaka med mascarponefrosting

 
Skriv ut

Supergod kaka som lätt slinker ner. Påminner om morotskaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Visa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt pumparivet och rapsolja. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, kardemumma och salt. Rör ner i äggvispet.
  3. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 30x20 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.
  4. Mascarponefrosting: Vispa färskost och mascarpone fluffigt med en elvisp. Vispa ner florsocker, apelsinskal och apelsinjuice.
  5. Bred på frostingen på den kalla kakan och garnera med finrivet apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.