Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpamarmelad lyx

(1 kommentar)  
Skriv ut

God lyxig marmelad att njuta tillsammans kex och ost, på nybakade scones i höstmörksrusket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg aprikoserna i vatten över natten. Skär aprikoserna i små bitar.
  2. Riv pumpan grovt. Blanda aprikoshacket, pumpan och apelsinjuicen i en gryta och sjud under lock i 20 minuter.
  3. Tillsätt syltsockret och koka i 3 minuter.
  4. Ta grytan från värmen och rör i vaniljsocker och whisky. Skumma noga.
  5. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tinjep 31 oktober 2011

    Gott fast jag inte använde whisky!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.