Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpapaj

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Halloweentema.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman vetemjöl, salt, råsocker, kokosfett, ägg, äpplecidervinäger och vatten till degen. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i en timme. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter.
  2. Lägg pumpaköttet tillsammans med 1 dl vatten i en kastrull och sjud under lock i ca 15 minuter. Häll upp i en sil och låt rinna av väl.
  3. Mixa eller mosa pumpaköttet. Blanda grädde, råsocker, ägg, kanel och ingefära i pumpaköttet.
  4. Mixa eller mosa pumpaköttet. Blanda grädde, råsocker, ägg, kanel och ingefära i pumpaköttet.
  5. Kavla ut degen mellan plastfilm. Lägg över degplattan i pajformen och tryck till den. Skär till kanten så den blir jämn. Nagga med en gaffel.
  6. Häll fyllningen i skalet och grädda pumpapajen mitt i ugnen i 200° i ca 1 timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.