Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpapaj med pekannötter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Blir bara godare ju längre den får stå!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pumpamos: Av en 4 kg pumpa blir det ca 1 kg färdigt pumpamos. Jag använder den vanliga orange pumpan. Skala eller gröp ur pumpan, fröna och ”trådarna” ska tas bort. Dela pumpaköttet i bitar som kokas halvmjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, mosa bitarna lätt med elvisp och låt moset svalna. Detta gör jag dagen innan eller så fryser jag in 300 g mos per burk.
  2. Pajdeg: Smöret ska vara rumsvarmt när allt blandas snabbt ihop. Klä en 30 cm pajform, nagga i botten och låt vila 1 timme i kylskåp. Förgräddas i ugn 8 minuter 175 grader.
  3. Fyllning: Ägg och socker vispas poröst. Rör försiktigt ner sirap, vanillinsocker, kanel, salt och till sist pumpamos.
  4. Häll fyllningen i pajskalet och strö över grovhackade pekannötter. Gräddas i ugn 40 minuter 175 grader.
  5. Serveras kall, ev med vispgrädde. Pajen blir bara godare om den får stå i kylskåpet 1-2 dagar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • meganisson 29 oktober 2012

    mycket god paj. jag bjöd över en massa vänner för att avnjuta och dom gav den en 5:a av 5. lät den stå i kylskåpet en dag innan den serverades med grädde. kommer lätt göra den fler ggr :)

  • Trillingmamman03 26 oktober 2015

    Jättegod! Har nu gjort denna paj tre gånger och bjudit på. Mycket uppskattad av alla. Av pumpakärnorna gör vi spröda småflarn - också gott! Yummy!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.