Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpapanerad kyckling med couscous

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En trevlig smakblandning av pumpakärnor, ost och friska örter "gör" den här rätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader, grill-läget. Häll lite vetemjöl på en tallrik, knäck ägget i en skål och vispa det lätt och blanda ost, pumpakärnor och örter på en tallrik. Salta & peppra paneringsblandningen (notera: ju grövre du hackar kärnorna, ju mer panering kommer gå åt - du kanske vill göra lite extra för säkerhets skull :-). Skär varje kycklingfilé längs med till 3-4 långa bitar och torka av dem lite. Vänd varje bit i vetemjölet, doppa den i ägget och slutligen rulla den i pumpakärnspaneringen. Låt de färdigpanerade bitarna vila i några minuter innan du steker dem på medelhög temperatur så att paneringen blir brynt runt om. Lägg dem i en ugnsfast form och kör de ca 10 minuter högt upp i ugnen.
  2. Jag serverade med en couscous-sallad (grönsaksbuljong och haricot verts i, förutom rejäl dos olivolja) och resterna av en coleslaw jag hade dagen innan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.