Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpaparfait med pistagekaramell

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En härlig dessert men snåla inte på apelsinen för det är den som ger mesta smaken

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pumpan i vatten ca 20 min. Häll av vattnet och mixa till puré. Det blir ca 3 dl puré. Låt kallna.
  2. Vispa gulorna och florsockret i en bunke. Vispa i en annan bunke grädde och crème fraiche till konsistens "vispad grädde".
  3. Blanda purén, grädden och äggblandningen och tillsätt rivet apelsinskal samt saften från den. Häll i sockerkaksform ca 1,5 l och frys i minst 4 timmar.
  4. Smält sockret i torr kastrull. Vänd i nötterna snabbt och häll upp massan på smort bakplåtspapper i ett ganska tunt lager. Jag hackade nötterna lite grovt. Låt kallna och bryt den sen i lagoma bitar. Garnera med pistagekaramellen bryten i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bellabell 29 oktober 2008

    Hur många äggulor ska det vara??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.