Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpapasta med salviakryddade nötbollar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vissa tror inte att man kan göra krämiga pastasåser som vegan. Struntprat! Det går att göra på olika växtbaserade gräddsorter, mixade cashewsåser eller som här .. på pumpa! Superläckert och suveränt gott ihop med de salviakryddade nötbollarna. Prova! Laktosfri, äggfri och glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Pumpasås: Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i klyftor. Skala den och skrapa ur kärnhuset. Skär klyftorna i mindre bitar och blanda med lite olja på en plåt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter, eller tills pumpan är mjuk. Mixa nu pumpan tillsammans med kokosmjölk, vitlök, salt och peppar.
  3. Nötbollar med salvia: Skölj kikärterna och häll ner i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en hyfsat slät massa. Forma smeten till bollar och stek gyllenbruna i lite olja.
  4. Blanda pastan med pumpasåsen. Servera tillsammans med nötbollar, hackade valnötter och färsk salvia

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.