Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpapizza

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Halloweenlyktan blir mumsig pizza

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i vattnet och rör tills att jästen har löst sig. Tillsätt salt och olivolja, rör om. Blanda i lite vetemjöl i taget och bearbeta tills att degen är smidig. Jäs övertäckt i 30 minuter.
  2. Skala pumpan och ta bort ev. trådar på insidan. Skär i små skivor som steks kort i rapsolja, ca 5 minuter. Salta och peppra och låt svalna.
  3. Förvärm ugnen till 250 °C. Dela degen i två delar och kavla ut till ca. 30 cm runda bottnar. Lägg bottnarna på bakpapper på bakplåt. Fördela pumpa och skinka över bottnarna. Smula över getosten och strö över timjan. Grädda mitt i ugnen, 10-15 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.