Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpasoppa med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god och värmande rätt.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka löken. Skär bort pumpans kärnhus och skär resten av pumpan i mindre bitar. Riv ingefäran på ett rivjärn. Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs lök och pumpa i några minuter. Häll sedan på vatten. Rör ner buljongtärning, ingefära, soja och vinäger. Låt soppan koka upp. Koka i cirka 15 minuter tills pumpabitarna blivit mjuka. Mixa soppan med en stavmixer tills det inte är några stora bitar kvar. Späd med mer vatten i fall det behövs. Skär kycklingen i mindre bitar. Tillsätt kyckling, rosmarin och mjölk eller grädde till soppan. Koka upp och låta koka i cirka 10 minuter, tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.