Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpkin pound cake

 
Skriv ut

Smaskig variant av sockerkaka, godare än man tror!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en (djup) sockerkaksform lätt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, baksoda, salt och kryddor i en mellanstor skål (ställ undan). Rör ihop smör och socker lätt och fluffigt. Rör ner äggen, ett i taget, och blanda sedan i oljan och vaniljen.
  3. Gröp en pumpa och rensa bort dess frön. Mosa pumpaköttet med en stavmixer så att du får ungefär 3 dl puré. Du kan också använda färdig pumpapuré om du inte vill gröpa en pumpa. Blanda pumpamoset med mjölken i en skål. Om du vill kan du även riva en morot och blanda med pumpan och mjölken för mera smak.
  4. Rör ner ca 1/3 av mjölblandningen i smörblandningen. Blanda sedan i ½ av pumpablandningen, och 1/3 till av mjölblandningen. Rör ner resten av pumpablandningen och det sista av mjölblandningen. Rör om fint och jämt (Så att inga mjölfläckar syns).
  5. Häll smeten i kakformen och grädda i ca 45 minuter, eller tills en tandsticka förblir "ren" då du stuckit den i kakan. Om kakbottnen mörknar för snabbt, kan du täcka den med aluminiumfolie.
  6. Låt stå och svalna i 10 minuter i formen. Stjälp sedan upp kakan på ett fat eller en breda och låt svalna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.