Smaskig variant av sockerkaka, godare än man tror!
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en (djup) sockerkaksform lätt.
- Blanda mjöl, bakpulver, baksoda, salt och kryddor i en mellanstor skål (ställ undan). Rör ihop smör och socker lätt och fluffigt. Rör ner äggen, ett i taget, och blanda sedan i oljan och vaniljen.
- Gröp en pumpa och rensa bort dess frön. Mosa pumpaköttet med en stavmixer så att du får ungefär 3 dl puré. Du kan också använda färdig pumpapuré om du inte vill gröpa en pumpa. Blanda pumpamoset med mjölken i en skål. Om du vill kan du även riva en morot och blanda med pumpan och mjölken för mera smak.
- Rör ner ca 1/3 av mjölblandningen i smörblandningen. Blanda sedan i ½ av pumpablandningen, och 1/3 till av mjölblandningen. Rör ner resten av pumpablandningen och det sista av mjölblandningen. Rör om fint och jämt (Så att inga mjölfläckar syns).
- Häll smeten i kakformen och grädda i ca 45 minuter, eller tills en tandsticka förblir "ren" då du stuckit den i kakan. Om kakbottnen mörknar för snabbt, kan du täcka den med aluminiumfolie.
- Låt stå och svalna i 10 minuter i formen. Stjälp sedan upp kakan på ett fat eller en breda och låt svalna helt.
Publicerat den
25 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar